Biżuteria

Słodycz w biżuterii

Już zdążyliśmy się przyzwyczaić, że sztuka biżuteryjna wykorzystuje do produkcji najróżniejsze techniki i materiały ale nadal zdarza się, że mogą one być bardzo zaskakujące.Tym razem przedstawiam biżuterię wykonaną ze słodkich materiałów.

Smacznego oglądania!

Bardzo oryginalną technikę wykorzystała Gretje Van Helmond.
http://www.greetjevanhelmond.com/

Jej biżuteria powstaje z krystalizacji cukru w specjalnie opracowanym procesie. Już samo zdjęcie pojemników z tworzącą się biżuterią robi ogromne wrażenie.

Proces ten przypomina mi znany z dzieciństwa sposób uzyskiwania kryształków soli z parującej wody. Solna biżuteria hmmm….czemu nie?

Popatrzmy na już gotowe cukrowe wyroby

Słodkie wyroby są chyba kobiecą domeną bo Stephanie Simek również postanowiła zrobić parę kolczyków z cukru

http://www.stephaniesimek.com/

oraz ciekawy naszyjnik z miodowego plastra

Słodką broszkę ulepiła również Ana Claudia Crisan Calabria

http://alloveralbany.com/archive/2008/06/06/crisan-at-last-art-you-can-eat

poprzedni post
następny post

Może Ci się spodobać również

Brak komentarzy

Napisz komentarz